Once you start, you can't stop.

Mít co nabídnout…

18. 11. 2009 9:02
Rubrika: Vztahy

Jestliže člověk hledá svého partnera a nemůže ho najít navzdory tomu, že se v písmu píše: „Kdo hledá nalézá“. Bude nejspíš někde zásadní chyba. Než hledat chybu v písmu nebo u potencionálního partnera. Bude plodnější se zamyslet sám nad sebou. Proč mně Pán nabízí jen samotu, když do mě vložil touhu po partnerovi? Možná, že v té samotě mě chce nechat teprve uzrát pro budoucího partnera. Pokud, ale člověk samotu nepřijme, nemůže uzrát. Potom člověk paradoxně čeká sám na sebe a ne na to až se partner „objeví“. 
Touha po partnerovi je přirozená a krásná. Její naplnění je pak smyslem dalšího společného života partnerů. V seznamovacích inzerátech se často píše o tom co dotyčný(á) od svého budoucího partnera žádá, ale už mnohem méně se píše co dotyčný(á) nabízí.. Každý máme svoji představu o partnerovi, ale máme mu také co nabídnout? Nenabízí mi Pán samotu abych ji využil? Pracoval na sobě a něčemu se naučil? A měl tak po tom svému budoucímu partnerovi co nabídnout? 
Stává se, že se lidé podceňují a málo si věří. A touha po partnerovi který nepřichází – je ubíjí. Myslí si, že život začne až se partner „objeví“. Je to lež. Život už začal. Jak chtějí být oporou budoucímu partnerovi, když se sami sotva drží na nohou? Je to jedna z věcí, kterou můžeme nabídnout – oporu. A abychom ji mohli nabídnout musíme nejprve sami pevně stát. A to nejde bez vztahu s Bohem..
Přeju všem svobodným, své budoucí ženě a také sobě, abychom dokázali pokorně a s úsměvem přijmout samotu jako dar od Pána a využili ji k tomu, abychom svému budoucímu partnerovi jednou měli co nabídnout…

Martin

Zobrazeno 3363×

Komentáře

Daliluh

Pajan: Máš pravdu v tom, že spíše než děkování se zde hodí prosba. Prosba za to, abych vydržel to období samoty. Prosba za to, abych využil "příležitosti" a zformoval se pro svou budoucí partnerku. V takovémto tvaru to zní mnohem věrohodněji, než když je to řečeno formou poděkování jako v tvém komentáři.<br />
Snad toto období není od Boha přímo dáno (ve smyslu Božího rozhodnutí "A teď buď nějaký čas bez partnerky..."), ale je součástí našeho života a jestliže svůj život chceme neustále konzultovat s Bohem, tak bychom se ho i nyní měli ptát: K čemu je mi to dobré? Jak můžu této nepříjemné okolnosti využít (nejen) ke svému prospěchu?

Pajan

Monísek: tak jsem to přeci nemyslel. Člověk, který si o sobě myslí jak je skvělý, bude nejspíš do sebe zahleděný trouba. A jistě se není čemu divit, že se o něj lidé "nebijí". Člověk který bojuje se svými nedostatky by ale, podle mně, už zajímavý být mohl. :-)

Zobrazit 18 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio